Koor CV

Viva Voce werd in 1971 opgericht als het Sint-Jozefskoor van de gelijknamige parochie in de Dendermondse wijk Het Keur. Onder leiding van zijn opeenvolgende dirigenten - Mark Goossens (tot 1995), Bert De Jonghe (tot 1999) en Jos Moens - groeide het uit tot een concertkoor, dat heel wat indrukwekkende uitvoeringen op zijn palmares heeft staan, onder meer samen met de Niederdeutsche Kantorei van de Duitse partnerstad Nienburg, met Dynamic Symphonic Band, met Vier op ‘n Rij en met talrijke andere koren als Capella Vocale, jeugdkoor Keurioso, vocaal ensemble Similare en meermaals met het koor Cantamabile uit Hamme, ondermeer tijdens 3 kerstconcerten in 2016.


In 2007 promoveerde het koor tijdens de provinciale koorzangtoernooien naar eerste afdeling. Tijdens het koorzangtoernooi van 25 januari 2015 kon Viva Voce zijn klassering in eerste divisie bevestigen.

Op 18 en 19 oktober 2014 nam Viva Voce deel aan de uitvoering van de Queen Symphony van Tolga Kashif in een organisatie van Dynamic Symphonic Band. In september 2016 zong het koor mee in drie uitvoeringen van de Carmina Burana van Carl Orff onder leiding van Geert Baetens.

Tijdens de laatste concerten (Valentijnsconcert 2018, Aperitiefconcert met muziek uit Hongarije 2017, Northern Highlights 2016) werd telkens een programma gezongen met pianobegeleiding van Tim De Knop.